Герб Укріїни
Віримо в Україну та ЗСУ. Слава Україні!

OpenCart SEO: які модулі варто встановити

OpenCart, як система для створення інтернет-магазинів, має певні вбудовані інструменти для SEO, які допомагають в оптимізації сайту під вимоги пошукових систем. Але цих базових функцій, таких як можливість вручну прописувати мета-теги для сторінок, недостатньо, щоб забезпечити повну відповідність до правил пошукової оптимізації. Розширити базові можливості, для кращого просування веб-сайту допоможуть модулі для OpenCart, вони дозволяють інтегрувати нові SEO функції, методи і підходи.

SEO оптимізація є дуже важливим етапом розвитку успішного інтернет-магазину. Від цього залежить які позиції у пошукових системах займатиме ваш сайт та скільки трафіку і, відповідно, доходу приноситиме. Правильна SEO стратегія може значно підвищити шанси на отримання трафіку і конверсій. А встановлення додаткових модулів допоможе максимізувати потенціал інтернет-магазину. Давайте розглянемо кілька кращих модулів OpenCart для SEO:

1. SEO Pro

SEO Pro є одним з найпопулярніших модулів для оптимізації OpenCart. Цей модуль дозволяє вам налаштувати ЧПУ, тобто читабельні URL посилання, а також позбутись дублів URL на сайті та структуризувати ваші лінки. Модуль є безкоштовним, його можна завантажити на Github та на персональних сайтах деяких розробників, які його покращують додатковими можливостями і функціями.

2. SEO URL генератор OpenCartBot

SEO URL генератор масово перетворює стандартні URL-адреси OpenCart на читабельні, заповнюючи поля SEO URL в товарах, категоріях та інших сторінках. Якщо у вас великий каталог товарів – цей модуль буде незамінним помічником, адже дозволить економити дуже багато часу.

3. Модуль SEO Розмітка OpenCart

Ви ж бачили, що у видачі пошукових систем деякі сайти виділяються поміж інших розширеними сніппетами – це додаткове зображення поруч з текстом, рейтинг у зірочках, кількість відгуків, ціна товару? Так ось, такий результат можна отримати за допомогою структурованої мікророзмітки даних, яку генерує і додає на сторінки сайту модуль SEO Розмітка OpenCart.

4. Модуль Auto SEO Tags для OpenCart

Модуль Auto SEO Tags для OpenCart дозволяє вам легко налаштовувати автоматичну генерацію метатегів для кожної сторінки вашого магазину, включаючи головну сторінку, категорії товарів і сторінки товарів та інші розділи. Ви можете налаштовувати метатеги для кожної мови вашого магазину, що особливо корисно для багатомовних інтернет-магазинів. Крім цього у модуля є ще кілька важливих SEO функцій – він дозволяє додавати canonical URL, керувати мета-тегом robots, налаштовувати відповідь 404 для будь-яких стандартних розділів OpenCart.

5. Модуль Google Indexing API для OpenCart

Якщо ви часто додаєте нові сторінки або редагуєте вже існуючі – цей модуль стане у нагоді, адже він дозволяє миттєво повідомляти ботів Google Пошуку, про необхідність пересканувати URL на виявлення змін або нового контенту. Ті сторінки, які Гугл вперто не хоче індексувати можна відправити його через API і, будьте певні, бот їх обов’язково перевірить і просканує.

6. Модуль Merchant XML для OpenCart

Документація Google вказує, що передавання товарів у Merchant Center потрібне не тільки для безкоштовного показу оголошень та платної реклами, але й напряму впливає на пошукову видачу. Тому не варто упускати такі можливості, як вивантаження каталогу товарів у Мерчант. Це можна зробити за допомогою модуля Merchant XML для OpenCart або за допомогою нового методу, який рекомендує Google – через Content API. Для цього існує аналогічний модуль “Google Merchant: Content API for Shopping для OpenCart”.

7. Модуль Мультимовна карта сайту XML OpenCart

Цей модуль автоматично генерує XML-карти вашого сайту, що полегшує пошуковим системам індексування ваших сторінок. Він дозволяє вам включати або виключати сторінки з вашої карти сайту, а також налаштовувати частоту оновлення і пріоритети сторінок, розділювати карту на частини об’єднані індексним файлом Sitemap.

8. Мультимова SEO Pro OpenCartBot

Якщо ж ваш сайт багатомовний, то це не просто необхідне, а обов’язкове доповнення до SEO Pro, яке вирішує ряд завдань для правильної роботи мультимовності. Це мовні префікси в URL, перемикання мови без переадресацій, атрибути hreflang для всіх сторінок сайту, мультмовні зображення логотипів, тексти для головної і мета-теги.

Незалежно від того, які додаткові SEO модулі ви встанолюватимете, важливо регулярно відстежувати і аналізувати вплив нових SEO фунцій на трафік і конверсію вашого магазину. Комбінування різних модулів та налаштування може дати найкращі результати. Пам’ятайте, що SEO – це постійний процес, і вимагає постійного вдосконалення і оптимізації для досягнення максимальних результатів.

Tags

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *