Герб Укріїни
Віримо в Україну та ЗСУ. Слава Україні!

ТОП-11 професій майбутнього

професій майбутньогоСвіт змінюється дуже стрімко, разом із ним трансформується ринок праці. Одні професії йдуть у минуле, інші набирають популярності. Щоб зробити правильний вибір спеціальності та побудувати успішну кар’єру, важливо розуміти, які галузі будуть актуальні у найближчому майбутньому.

Вже зараз прослідковується тенденція – зростання кількості дистанційних вакансій, з часом вона буде лише посилюватись. Це звільняє час для особистого життя та дозволяє працювати у комфортних умовах, прямо з дому. Тож, якщо ви шукаєте дистанційну роботу, вам буде цікаво дізнатися, як заробити гроші в інтернеті без вкладень – обирайте один спосіб заробітку, а ще краще декілька і відразу починайте втілювати їх у життя.

Ми склали список з 11 професій, які будуть особливо потрібні вже найближчим часом.

Розробник штучного інтелекту

ІТ стрімко проникає у всі галузі: від виробництва до медицини. Творці алгоритмів для “навчання” комп’ютерів будуть на піку популярності. Запит на них тільки зростатиме – тому цей напрямок перспективний як для навчання вашої дитини, так і для вашого власного перенавчання.

Читайте також:  Віддалена робота в IT за кордоном. Переваги та недоліки

Фахівець з кібербезпеки

Зі зростанням цифрових технологій зростають і кіберзагрози, тому захист даних потребує профільних експертів.

Розробник VR

Віртуальна реальність набирає популярності у розвагах, навчанні, проектуванні. Вже зараз можна прогулятися залами світових музеїв, користуючись віртуальною реальністю. Такщо автори VR-продуктів були, є, й будуть шанованими людьми та професіоналами.

Аналітик Big Data

Сучасні об’єми інформації – це сотні, тисячі терабайт даних про людей, їх купівельні звички тощо. Встановлення закономірностей в цих даних, виявлення тенденцій є доволі нетривіальною задачею, яка представляє величезний інтерес для бізнесу. Адже хто справиться з цією задачею, той зможе вивести свій бізнес на нові вершини та перемогти конкурентів. Такщо експерти з аналізу та виявлення трендів стануть незамінними.

Фахівець зі збереження енергії

Розвиток “зеленої” енергетики потребує нових рішень щодо зберігання енергії. Ці фахівці працюватимуть над інноваціями у даній сфері.

Експерт з робототехніки

Роботи активно застосовуються у промисловості, медицині, на виробництві. Розробка нових моделей вимагатиме кваліфікованих інженерів у цій сфері.

Експерт зі здоров’я та фітнесу

Зростання інтересу до здорового способу життя відкриває перспективи для розробки нових програм зі зміцнення здоров’я. Враховуючи те, що людство останнім часом страждає від гіподинамії, то потреба у цих фахівцях буде зростати.

Читайте також:  FAQ, Accordion - як зробити блок питання та відповіді

Розробник смарт-міст

Впровадження цифрових технологій у міську інфраструктуру потребує кваліфікованих кадрів. За такими містами майбутнє.

Експерт з телемедицини

Дистанційні медконсультації стають нормою, особливо після пандемії COVID-19, з якою зіткнулося людство. Тож нам будуть потрібні фахівці, які будуть надавати консультації хворим та здійснювати спостереження за їх станом.

Еколог

Збереження природи – глобальний тренд. Екологи, які впроваджують “зелені” рішення, набудуть ще більшої значущості.

Розробник квантових комп’ютерів

Це перспективний напрямок у IT-сфері, який дасть подальший поштовх  машинному навчанню та розробці штучного інтелекту. Творці квантових обчислювальних систем – це інженери майбутнього, від їх праці залежить, як буде розвиватися людство вже найближчим часом.

Це невеликий перелік професій майбутнього. Головне вже сьогодні вловити нові тренди та вибрати спеціальність, яка принесе стабільність та цікаву роботу у майбутньому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *