Герб Укріїни
Віримо в Україну та ЗСУ. Слава Україні!

Скрипт для моніторингу роботи сайтів з повідомленням на пошту

В динамічному світі Інтернету моніторинг роботи веб-сайтів є важливим завданням для бізнесу та веб-розробників. Це дозволяє оперативно виявляти проблеми, такі як недоступність сайту і приймати необхідні заходи для їх вирішення. У цій статті ми розглянемо створення простого скрипта моніторингу роботи сайтів з використанням PHP.

Наш скрипт моніторингу буде перевіряти доступність заданих сайтів і надсилати повідомлення електронною поштою у разі недоступності. Давайте розглянемо код

Читайте також:  ТОП-11 професій майбутнього

 

Створення списку сайтів для моніторингу:

У цьому масиві ви можете вказати будь-яку кількість веб-сайтів, які ви хочете відслідковувати.

 

Налаштування відправки електронної пошти:

 

Перевірка доступності сайтів:

Читайте також:  Системи відстеження та безпека дитячих колясок

Цей код перевіряє доступність кожного сайту зі списку. Якщо сайт недоступний, його URL додається до масиву $unavailable_websites.

 

Відправка повідомлення про недоступність сайтів:

Якщо знайдено недоступні сайти, скрипт формує повідомлення з їх списком і відправляє його за допомогою функції mail(). Якщо лист вдалося надіслати, виводиться повідомлення “Лист надіслано”. В іншому випадку виводиться повідомлення “Не вдалося надіслати електронний лист”. Якщо недоступних сайтів не знайдено, виводиться повідомлення “Всі сайти доступні”.

Читайте також:  Огляд можливостей зйомки в HDR на DJI Mavic 3

Таким чином, ви можете використовувати цей скрипт для моніторингу роботи веб-сайтів і отримувати сповіщення, якщо будь-який з них стає недоступним. Не забудьте встановити відповідні налаштування електронної пошти на своєму сервері, щоб забезпечити правильну роботу функції mail().

Автоматичний запуск перевірки через задачі CRON

Інструкція по додаванню скрипта моніторингу в крон-задачі на хостингу з використанням панелі управління CPanel:

Увійдіть до свого облікового запису CPanel і знайдіть розділ “Розклади CRON” або “Cron Jobs”. Зазвичай він розташований у розділі “Розширені” або “Розклади”.

  1. У розділі “Розклади CRON” знайдіть опцію “Додати новий розклад CRON” або “Add New Cron Job” і клацніть на неї.
  2. Відкриється сторінка додавання нової крон-задачі. У полі “Command” або “Команда” введіть команду для виклику вашого скрипта PHP з вказанням повного шляху до файлу скрипта. Наприклад: /usr/bin/php /home/username/public_html/myscript.php
  3. Замініть “/home/username/public_html/myscript.php” на шлях до вашого файлу скрипта моніторингу.
  4. Виберіть частоту виконання крон-задачі в полі “Common Settings” або “Загальні налаштування”. Ви можете вибрати один з популярних варіантів, таких як “Кожні 5 хвилин”, “Щогодини”, “Щоденно” і т.д., або вказати власну кастомну розкладку.
  5. Натисніть на кнопку “Додати розклад CRON” або “Add Cron Job”, щоб зберегти налаштування.
  6. Після збереження крон-задачі ви побачите підтвердження про успішне додавання. Скрипт моніторингу тепер буде виконуватися автоматично згідно з обраною вами частотою.

Важливою річчю є переконатися, що встановлений шлях до виконавчого файлу php (/usr/bin/php у вищенаведеному прикладі) вірний для вашого хостингу. Якщо ви не впевнені, який шлях до php, зверніться до підтримки вашого хостинг-провайдера для отримання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *