Герб Укріїни
Віримо в Україну та ЗСУ. Слава Україні!

Як підігнати блоки в сітці по висоті, зробити їх однаковими, рівними

13.05.2023

Спосіб 1 – display: grid

Якщо ви хочете, щоб блоки, розташовані в сітці за допомогою властивості display: grid, мали однакову висоту, можна використати властивість align-items зі значенням stretch. Наприклад:

Ця властивість розтягує блоки в кожному рядку, щоб вони займали всю висоту рядка. Однак, якщо всередині блоків є контент з фіксованою висотою або контент, який не повинен бути розтягнутий, то може знадобитися додаткове налаштування.
Наприклад, якщо всередині блоків є елементи з абсолютною позицією, то потрібно задати блокам властивість position: relative, щоб вони були контекстом для абсолютно позиціонованих елементів.

Якщо всередині блоків є елементи з фіксованою висотою, то можна задати їм властивість height: 100%, щоб вони займали всю висоту блоку.

Читайте також:  Зміна масштабу браузера для сайту на JavaScript для малих екранів

Іноді також може бути корисно задати фіксовану висоту для блоків або задати grid-auto-rows для сітки.

Спосіб 2 – display: flex

Якщо ви використовуєте властивість display: flex для розміщення блоків в ряд, щоб зробити їх однакової висоти, можна використовувати властивість align-items зі значенням stretch. Наприклад:

 

Спосіб 3 – JS

Можна використовувати JavaScript для вирівнювання висоти блоків. Наприклад, можна написати функцію, яка знаходить найбільшу висоту блока в рядку і задає цю висоту всім блокам у цьому рядку. Приклад:

Читайте також:  Зміна масштабу браузера для сайту на JavaScript для малих екранів

Це лише деякі з можливих способів вирівнювання блоків за висотою. Вибір способу залежить від конкретного завдання та вимог до сумісності та продуктивності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *